Welkom bij Manege Zwolle

Welkom op ons bedrijf! Hier leer je op een leuke en verantwoorde manier (beter) paardrijden. Manege Zwolle is er voor alle ruiters: jong, oud, beginnend, gevorderd of als herintreder. Plezier met paarden staat voorop, maar daarnaast is er ook veel aandacht voor correct leren paardrijden. Daarvoor hebben we een eigen opleidingsprogramma, met toetsdagen en wedstrijden.

Voor iedereen

Met onze 40 pony’s en paarden, twee binnenrijbanen, een grote buitenrijbaan en springtuin hebben we alles in huis voor leuke lessen op ieder niveau. Als het mooi weer is, gaan we regelmatig lekker naar buiten met de paarden, we organiseren wedstrijden voor zowel manegeruiters als ruiters van buitenaf en voor de jongste paardenliefhebbers organiseren we ponykampen en kinderfeestjes.

Over de manege

Manege Zwolle is sinds 2016 van Bram van Jaarsveld. Hij heeft al honderden ruiters leren rijden en als docent heeft hij veel cursussen verzorgd voor de KNHS en de FNRS, zowel voor ruiters als instructeurs. Veel hippische bedrijven schakelen Bram in om hun personeel bij te scholen op het gebied van opleidingen, didactische toepassingen en hun eigen rijvaardigheid. Het team van de manege, onder leiding van Linda, zorgt ervoor dat alle paarden dagelijks een schone stal, genoeg te eten en beweging krijgen. De lessen worden verzorgd door gediplomeerde instructrices.

Opleidingen

We werken samen met diverse hippische opleidingen uit de regio. Op ons bedrijf kunnen jongeren hun talenten ontdekken en ontplooien, onder professionele begeleiding. We werken samen met de hippische sportopleiding van het Centre for Sports and Education (CSE) van Landstede en de paardenopleidingen van Landstede MBO Raalte.