Lessen

Op Manege Zwolle kan jong en oud leren paardrijden. Er zijn beginnerslessen voor kinderen en volwassenen, waar je stap voor stap de basisprincipes leert. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs.

Beginnen met paardrijden: instapcursus

Speciaal voor jongeren en volwassenen die nog nooit paardgereden hebben, is er een speciale instapcursus. Deze cursussen bestaan uit het begeleid borstelen en opzadelen van het paard, gevolgd door 3 lessen aan een longeerlijn.

Doorstroomgroepen

Na de instapcursus volgen de doorstroomlessen: dit zijn lessen voor kinderen tot tien jaar. Deze duren een half uur en zijn vooral gericht op leren ‘sturen, gas geven en remmen’. Wanneer dit goed gaat mogen de kinderen door naar de jeugdlessen van een uur. Hierin volgen we een afwisselend programma, met als rode draad de dressuurlessen, maar waarin ook aandacht is voor andere takken van de paardensport, zoals springen, voltige (acrobatiek te paard) en buitenrijden.

Paardrijles voor volwassenen

Of je nu nog nooit op een paard gezeten hebt of je jeugdhobby weer op wilt pakken: we geven ook groepslessen aan volwassenen vanaf 17 jaar. Nog nooit paardgereden of al lang geleden gestopt? Dan begin je met een instapcursus, om het geheugen en gevoel weer op te frissen. Goed om te weten: om de ruggen van onze paarden te sparen, is het maximaal toegestane ruitergewicht 94 kilo.

Privélessen

Tijdens een privéles krijg je één-op-één les van de instructeur. Het is een prettige manier om je rijvaardigheid te verbeteren voor zowel beginnende als gevorderde ruiters. Privéles is heel geschikt als eerste kennismaking met de paardensport, maar ook als je al langer rijdt is het fijn om samen met je instructeur te kijken naar de verbetermogelijkheden voor jou en je paard. Een privéles kan zowel op een manegepaard als op je eigen paard plaatsvinden. Ook is een privéles met twee of drie personen mogelijk.

Benodigdheden

Paardrijden is het comfortabelst in een rijbroek en rijlaarzen. Als je nog geen rijkleding hebt, kun je een nauwsluitende broek dragen met regenlaarzen. Het dragen van een veiligheidscap is voor alle ruiters verplicht. Voor de eerste lessen zijn deze caps te leen op de manege.

Meer weten?

Kom gerust eens kijken op de manege. Als je van tevoren even belt of een mailtje stuurt, dan laten we je graag alles zien.