Beginnen met paardrijden

Op Manege Zwolle kan jong en oud leren paardrijden. Er zijn beginnerslessen voor kinderen en volwassenen, waar je stap voor stap de basisprincipes leert. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde instructeurs.

Instapcursus
Speciaal voor jongeren en volwassenen die nog nooit paardgereden hebben, is er een speciale instapcursus. Deze cursussen bestaan uit het begeleid borstelen en opzadelen van het paard, gevolgd door een les aan de longeerlijn en daarna 2 lessen aan een longeerlijn. Hierna word je in overleg met de instructeur overgeplaatst naar een van de beginnersgroepen.

Paardrijles voor kinderen
Voor kinderen tussen de 5 en 9 jaar die nog nooit paardgereden hebben, geven we speciale half uurslessen. Deze lessen duren een half uur.
In de reguliere jeugdlessen vanaf 5 jaar kunnen jongeren tot 16 jaar op hun eigen niveau de basisvaardigheden trainen en zich verder ontwikkelen.

Paardrijles voor volwassenen
Of je nu nog nooit op een paard gezeten hebt of je jeugdhobby weer op wilt pakken: ook voor volwassenen vanaf 17 jaar hebben wij speciale beginnerslessen.

Benodigdheden
Paardrijden is het comfortabelst in een rijbroek en rijlaarzen. Als je nog geen rijkleding hebt, kun je een nauwsluitende broek dragen met regenlaarzen. Het dragen van een veiligheidscap is voor alle ruiters verplicht. Voor de eerste lessen zijn deze caps te leen op de manege.

Meer weten?
Kom gerust eens kijken op de manege. Als je van tevoren even belt, dan laten we je graag alles zien.

Inschrijven als nieuwe ruiter of amazone :

Klik op deze link:  https://manegeplan.azurewebsites.net/inschrijven.php?id=65084632