Opleidingen op Manege Zwolle

Manege Zwolle werkt samen met diverse hippische opleidingen uit de regio. Op ons bedrijf kunnen jongeren hun talenten ontdekken en ontplooien, onder professionele begeleiding.

Centre for Sports and Education

De hippische sportopleiding van het CSE biedt talentvolle ruiters en amazones de mogelijkheid om hun paardrijtalenten te ontdekken en maximaal te ontplooien door het aanbieden van een programma dat sport en studie zo optimaal mogelijk verbindt.

Het doel is om sporters met een professioneel perspectief een complete opleiding te geven. Het sporttechnisch domein, het onderwijsdomein en het sportondersteunend domein maken hiervan deel uit.

Samenwerking

Voor het sporttechnisch domein werkt CSE Hippische Sport samen met Manege Zwolle. Je traint in je eigen discipline, dressuur of springen, maar je kunt beide ook combineren.

Minimaal twee keer per week train je bij Manege Zwolle met gekwalificeerde trainers, die je tot op het hoogste niveau in jouw tak van sport kunnen begeleiden. Door de samenwerking met Manage Zwolle zijn er binnen CSE Hippische Sport, drie mogelijkheden:

  • Je woont thuis en reist (met paard) heen en weer voor de verschillende activiteiten en trainingsmomenten.
  • Je woont thuis en stalt het paard bij Manege Zwolle. Naast de twee trainingsmomenten kunnen er aanvullende trainingen ingekocht worden bij Manege Zwolle
  • Om de mogelijkheden van CSE Hippische Sport optimaal te benutten, kun je in Zwolle gaan wonen en je paard of pony bij Manege Zwolle stallen.

Mogelijkheden

  • Basisonderwijs Groep 7 en 8
  • Havo/vwo
  • Vmbo
  • Mbo: Een opleiding bij het Landschap Sport & Bewegen, Handel & Commercie of Office & Management.

Meer informatie: website CSE

Landstede Raalte

Manege Zwolle werkt ook nauw samen met Landstede MBO Raalte. De hippische opleidingen Bedrijfsleider Paardensport & -Houderij, Instructeur Paardensport & -Houderij en Vakbekwaam Medewerker Paardensport & -Houderij worden (deels) op Manege Zwolle gegeven. Meer informatie: website Landstede.