Over ons


Manege Zwolle is hét hippisch opleidingscentrum van Noord-Oost Nederland. De manege bevindt zich centraal gelegen naast de A28 in Zwolle. Met twee indoor rijhallen en twee ruime buitenbanen biedt het uitstekende faciliteiten voor ruiter en paard. Hieronder stellen we ons graag even aan je voor.

Bram  

Bram geeft zowel privé- als groepslessen in springen en dressuur. Dankzij zijn allround-opleiding, met een latere specialisatie richting dressuur, kunnen veel ruiters bij hem terecht. Als docent heeft hij veel curssussen verzorgd voor de KNHS en de FNRS, zowel voor ruiters als instructeurs. Veel hippische bedrijven schakelen Bram in om hun personeel bij te scholen op het gebied van FNRS opleidingen, didactische toepassingen en hun eigen rijvaardigheid. Op de manege verzorgt Bram samen met de instructrices de (privé)lessen.

 

Esther is gediplomeerd instructrice en FNRS jurylid. Nadat ze op diverse maneges gewerkt heeft als instructrice, heeft zij zich gespecialiseerd in het geven van paardrijles aan angstige en beginnende ruiters. Op Manege Zwolle zie je haar vooral als gastvrouw; ze houdt van de sfeer van het manegebedrijf en de reuring om zich heen. Daarnaast verzorgt Esther de administratie van de manege. Haar eigen paard Vespucci rijdt ze voornamelijk dressuurmatig.

Esther